Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΟ ΚΑΡΓΑΚΟ



ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΕΣ ΛΑΜΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΗ 35, ΛΑΜΙΑ, ΤΚ.35100
ΤΗΛ: 6980145112


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΙΟΓΡΑΦΟ
ΣΑΡΑΝΤΟ ΚΑΡΓΑΚΟ

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου κι επισήμων –πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία- πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον αείμνηστο Ιστορικό, Φιλόλογο και Δοκιμιογράφο Σαράντο Καργάκο από τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αμφικτυόνων Λαμίας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί και τον επίλογο μιας σειράς εκδηλώσεων αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα ενταγμένες στις ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019, εκδηλώσεις
που γίνονται κάθε Φθινόπωρο από τον σύλλογο των Αμφικτυόνων.
















Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γεώργιος Σαγιάς, κάτοχος ΜΔΕ στην Ορθόδοξη Θεολογία και κ. Νικόλαος Ηλιόπουλος, κάτοχος ΜΔΕ στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπ/σης. Την εκδήλωση συντόνισε η κα Ευαγγελία Δημοπούλου, Φιλόλογος-Αρχαιολόγος, Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος κι ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του συλλόγου των Αμφικτυόνων κ. Γεωργίου Κατσίφα.
Στη συνέχεια, οι ομιλητές παρουσίασαν ένα από τα τελευταία πνευματικά πονήματα του μεγάλου Έλληνα Δασκάλου Σαράντου Καργάκου, το τετράτομο έργο του «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος». Με γλαφυρό και μεστό τρόπο έγινε από τους ομιλητές η περιήγηση στα περιεχόμενα των σελίδων του βιβλίου κι έπειτα από μια κριτική επισκόπηση αυτού προχώρησαν σε αναφορές στα έργα του εκλιπόντος συγγραφέα κι επιστήμονα, στα πιστεύω του, στη συνολική προσφορά του στην πνευματική ζωή της χώρας, στη ζωή του, στη μεθοδικότητά του στη συγγραφή και στον χαρακτήρα του ως σπουδαίου ανθρώπου κι οικογενειάρχη.
Ακολούθησε ολιγόλεπτο βίντεο με αποσπάσματα λεγομένων του συγγραφέα από βιβλιοπαρουσίαση του συγγραφικού του έργου «2ος Παγκόσμιος Πόλεμος» που είχε γίνει στην Αθήνα, όταν ακόμη ήταν εν ζωή.
Την αποφώνηση έκανε ο υιός του κ. Ιωάννης Καργάκος. Μέσα από φωτογραφικό υλικό της προσωπικής του συλλογής παρουσίασε στο ακροατήριο στιγμές από τη ζωή του Σαράντου Καργάκου, από τα ταξίδια του, την καθημερινότητά του, αλλά και το γραφείο του, στο οποίο περνούσε αμέτρητες ώρες διαβάζοντας και γράφοντας. Ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης και δήλωσε συγκινημένος για την αγάπη του κοινού της Λαμίας προς το πρόσωπο του εκλιπόντος πατέρα του.
Εξόχως τιμητική ήταν και η παρουσία της συζύγου του Σαράντου Καργάκου στην εκδήλωση, αλλά και μελών και φίλων της οικογενείας του.
Στο τέλος προσφέρθηκε από πλευράς του συλλόγου ένα αναμνηστικό δώρο στον κ. Ιωάννη Καργάκο με το έμβλημα του συλλόγου των Αμφικτυόνων και μια ανθοδέσμη στην κα Ιωάννα Καργάκου, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τιμητική παρουσία τους στην εκδήλωση και στην πόλη μας.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Λαμιέων για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, το STAR Κεντρικής Ελλάδας για την κάλυψη μέρους της και τους διαδικτυακούς ιστότοπους που βοήθησαν στο να κοινοποιηθεί η εκδήλωση αυτή. Περισσότερο, όμως, ευχαριστούμε όλους τους φίλους, τα μέλη του συλλόγου και τους συμπολίτες, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος
Γ.ΚΑΤΣΙΦΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου